söndag 4 mars 2012

Storstädning bland papper

Jag sparar på den minsta lilla pappersremsa - kanske är det precis det man behöver på nästa projekt. Man kan alltid stansa ut en blomma, använda en snygg kantpunch på en pappersremsa. MEN.... lådan där jag sparar på de minsta bitarna papper börjar bli rejält full (och då är där alltså inte någon cardstock eller större bitar papper i den).

Blandad kompott i en låda från Ikea.

Några fina kort att skicka som tack för senast eller krya på dig skulle väl bitarna nog räcka till?
Jag har inte gjort mer än två kort, tror jag, under min tid som scrappare och då var de rätt stora. Jag ville försöka mig på en lite mindre storlek utan allt för mycket dekorationer som kan förstöras i postgången.

Letade bland mina lite större restbitar av cardstock och skar till kortbaser som mätte 15x21 cm som jag sedan vek på hälften. Sedan var det bara att leta bland pappersresterna efter papper som passade någorlunda ihop. Stämplarna åkte fram tillsammans med bitar av band och spets. Pärlor gjorda med hjälp av Pearlmaker tål nog också postgången, liksom lite andra pärlor jag hittade i mina gömmor.

Här använde jag bla min nya dies från Spellbinders, lite stämplar.
En bit band som jag försökt bli av med länge.
 


Lite prickar och hjärtan passade bra ihop. Kantpunch från Martha Stewart.
Tränar på det där med att knyta rosetter.
Små rutor på varandra och med en fin stämpel från Inkido.
Ännu en gång punch från Martha Stewart.

Spellbinders die i tre lager.  Svirvel av Pearlmaker.

Testade med att puncha ut ett hål och stämpla på insidan.
Små utstansade blommor gjorde hålet lite "mjukare".

Stämplade även insidan av hålet.

Det här var verkligen roligt att göra. Jag testade lite olika ideér, vissa blev bra medan andra blev mindre bra.. men vad man än tycker så är de i alla fall unika och min låda med pappersrester blev lite lättare.
Man kanske ska ta för vana att göra ett litet kort eller två efter varje större projekt, då man nästan alltid får bitar över, det tål att tänkas på.

Ha en bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar