söndag 29 september 2013

Filefolder album - med Envelope Punch Board

I USA är det väldigt populärt att använda s.k filefolders till att göra album och jag har tyckt det har sett så roligt ut.

Jag har sökt med ljus och lykta efter filefolders att köpa i Sverige. Hittade något liknande i en affär för kontorsmaterial men det blev för dyrt. Men... när jag nu är lycklig ägare till en Envelope Punch Board från We are Memorykeepers så kan jag göra mina egna filefolders. En filefolder är i storlek ett A3 som man viker på mitten så att det blir ett liggande A4 fast med tabs.
På Skaparlusten finns cardstock som är 12 x 24 inch långa, dvs dubbelt så långt som vanligt. Passar utmärkt till mitt projekt.

Jag använde mig av K-designs fina papper Back to Nature så det kunde nästan inte misslyckas. Albumet blir ca 8 1/4 x 4" i storlek, lite fickor för tags och fotomattor.

Det kan stå öppet så att man ser sina foto (...om man nu blir färdig att sätta foto i sina album).

När jag ändå var igång så testade jag att skarva ihop två stycken vanliga cardstock 12x12 för att se hur det blev. Denna gången tog jag två mönsterpapper från Graphic 45, som jag hade kvar sedan mitt Ladies Diary album.


Även här blev det plats för tags och fotomattor:

Det blir två stycken videos idag. Den första där jag visar albumen och sedan en med en tutorial/beskrivning på man gör.  Är det något ni undrar över så hör bara av er.

Video med visning av album:Video med beskrivning på hur man gör:

Hör gärna av er om någonting är otydligt. Om ni vill se videon i större bild så klicka på YouTube nere i högra hörnet på filmen.

Ha en bra dag!

Material:
Envelope Punch Board från We are Memorykeepers
Martha Stewart scoringboard
1 st Svart cardstock 12x24"
2 st svart cardstock 12x12 
Mönsterpapper från K-designs Back to nature: Journey och Butterfly
Mönsterpapper Graphic 45: Ladies Diary
Tim Holtz Die tag and bookplates och Sizzix Movers and shapers die styled labels
Metalldekoration
Hörnpunch (min egen)
Distressink: Tea Dye, Brushed Corduroy, Gathered Twigs, Walnut stain, Victorian Velvet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar