söndag 11 maj 2014

Ett ljuvt album i pastellfärger från Prima

Veckorna bara rusar iväg och jag hinner inte med, men vi är säkert fler som har kommit lite på efterkälken.

I  alla fall, efter konstrundan i påskhelgen gjorde jag ju ett album till mig som jag visat här på bloggen (Klicka HÄR om ni vill se det albumet först
Varför göra bara ett album? Som ni kanske förstått vid det här laget så gillar jag att leka med olika sorters papper fast samma albumkonstruktion, kort eller LO. Jag bestämde mig att göra ett album till min mamma, som också var med i bilen som for kors och tvärs för att titta på konst. En annan konstruktion på albumet, andra papper men samma foto.


När jag gör album till andra försöker jag ju hitta rätt papper, vilket kan vara riktigt besvärligt i vissa fall. Här gick det snabbt... jag ville göra ett ljust album i softa pastellfärger och valde Primas fina papper Fairy Belle och några från Tea Thyme. Jag bestämde mig, innan jag började, att dekorationerna skulle vara i olika nyanser av vitt med inslag av pastellfärgerna från papperna. Ibland går det att hålla sig till planen men... man ska ju inte vara sämre än man kan ändra sig under arbetets gång.

En annan sak som kan ställa till bekymmer är ju att man frestas att gör kluriga vikning och gömda ställen i albumet. Inte så bra om man ska ge bort albumet till en som inte är scrappare, man ska inte behöva skicka med instruktionsbok. Men... någon liten rolig sak måste man ju... i alla fall en ficka... eller hur?

Kika på en sida?...Vill ni se mer?... ja, då får ni kika in i filmens värld.Ha en bra dag!

Material:

Tjock chipboard
Cremefärgad + vit cardstock
Mönsterpapper från Prima: Fairy Belle och Tea Thyme
Embossingfolder till gröna cardstocket på ryggen
Tim Holtz etikett die
Marta Stewart kantstans Edger Doily lace
Blommor, band, spets, pärlor och lite annat smått och gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar