torsdag 15 maj 2014

Stafflikort / Easelcard - ATC utmaning nr 7

15 maj!! Kan ni fatta att det redan är "nästan" sommar??

Den 15:e betyder också ny ATC-utmaning på Skaparlustens blogg. Vi har haft utmaningarna: Valfritt, Pappersrester, Något som flyger, Knapp, Zentangel, Aluminium och nu är det dags för *trumvirvel* ATC-stafflikort eller Easelcard som det heter på engelska.


Jag har spelat in en liten tutorial/beskrivning på hur jag gjorde det vänstra kortet för er som inte har en aning om hur man gör staffli/easel kort. Jag använde papper från Maja Design.

Så här ser kortet ut från sidan:


Eftersom detta kortet inte är platt som våra andra ATC har varit kan ni välja att skicka in ett foto där det står upp eller två stycken foto ett rakt framifrån och ett från sidan, detta mest för vi andra är nyfikna på hur det ser ut från alla håll och kanter.

Vilka papper, tema och dekorationer ni använder er av kvittar så länge det är ett stafflikort.

Denna gången kan jag berätta att vi kommer att dra ett namn bland de bidrag som skickas in. Den lyckliga kommer att få ett litet paket av Ilona. Är ni väldigt kreativa får ni gärna skicka in fler "bidrag"/foto men vi räknar bara namnen en gång för dragningen.

Här har ni videon med tutorial på ATC stafflikort:


Det finns vissa regler när det gäller ATC men eftersom vi inte byter i ordets egentliga mening så är det bara storleken som är ett krav. 
  • Måste vara 2,5 inch x 3,5 inch varken mer eller mindre, vilket i cm blir 6,4 cm x 8,9 cm. Formatet gör att korten passar i samlarplastfickor som finns att köpa för fotbolls- /ishockeybilder eller visitkort.
  • ATC-kort brukar delas in i unika (som görs ett och ett, helt individuella), editioner (ett helt set med identiska kort) och serier (som har samma ”tema” men inte är likadana). Alla ATC-kort märks med namn, årtal och epostadress eller annan kontaktinformation. Serier ska numreras.
  • ATC byts, säljs inte.
Sammanfattning:
Tema: Stafflikort / Easelcard
Period:15 maj - 15 juni 2014
Vill du vara med och leka så skapa ett ATC, fotografera det, skicka fotot tillsammans med ditt namn till mig på mailadress:  atcskaparlusten@gmail.com senast 15 juni 2014 så lägger jag upp ert foto i ett inlägg på Skaparlustens blogg någon dag efter tiden gått ut.

Ska bli roligt att se vad ni hittar på.

Ha en bra dag!

PS: Nytt tema presenteras 15 juni 2014 här på bloggen. DS

Tidigare byten, klicka på ATC-byte under Etiketter lite högre upp på höger sida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar